2010. máj. 28.

Goji Berry a kínai farkasbogyó


A természet hatékony és
csúcsminőségű szupertápanyaga
csordultig telve energiával




A 'Goji' név egyet jelent az elragadóan édes ízű, skarlátvörös bogyóval. Növénytanilag a farkasbogyók családjába tartozik és Lycium barbarum-ként ismert.
Ez a bogyó páratlanul gazdag természetes tápa­nyagokban és nagyra becsülik öregedést gátló és egészségjavító tulajdonságai miatt.
Kínában, Mongoliában es Tibetben a gojit fontos tápanyagként es egészségvédő gyümölcsként nagy tisztelet övezi.
EGÉSZSÉGES TALAJON EGÉSZSÉGES TERMÉS

A gojit a Tibeti Fennsík es Belső Mongólia között, a Ningxia síkságon termesztik vegyszerek nélkül, immár 5000 éve.
A tőbb ezer éves, legrégebbi fennmaradt kínai gyógyszerkönyvek már említést tesznek a goji-ról, mint a legfontosabb egészségmegőrző, ellenállóképesség javító májvédő, látásjavító, keringésjavító és nemi vágyserkentő szerről.
A Himalájából lezúduló patakok a hatalmas Jangce folyóba torkollva érik el a Ningxia síkságot, példátlan összetételű, ásványi anyagokban és más tápanyagokban dús vízzel táplálva a termőföldeket.
Ningxia földművesei szerint a rendkívül nagy hőingadozás (-20 es +40 fok kőzőtt) az ásványi anyagokban gazdag, alkalikus termőfölddel együtt felelősek a bogyók egyedülálló tápértékéért.
A Ningxia síkságról származó, goji gyümölcsök (Ly­cium barbarum) minden más vizsgált élelmiszerrel több antioxidánst tartalmaznak az ORAC skálán.
A Ningxia Autonom Regioban elő Hui népcsoportban kiemelkedően magas a 100 év felettiek aranya. Itt 1 6x több 100 év feletti el, mint Kína más területein az egészségügyi hivatalok statisztikai szerint. Egy 4000 lakosú faluban 16 száz évnél idősebb ember lakik. Lehet, hogy a mindennapi goji fogyasztás jelenti a magyarázatot?
Vessünk csak egy pillantást ebbe a kis gyümölcsbe és lássuk mit találunk!

18 aminosavat a létfontosságú fehérjék felépítéséhez.
C - vitamint az egészséges sejtfejlődéshez és sejtvé­delemhez.
Káliumot, magnéziumot, vasat, kalciumot es meg számos nyomelemet.
Ellagsavat, amely megvédi a DNS-t a mutációktól es rákmegelőző hatású.
Béta-karotint, béta-kriptoxantint, zeaxantint és luteint, amelyek semlegesítik a szabadgyököket, csökkentik a borrák kockázatát és az időskori szemproblémák kifejlődését.
Az egyedülálló L.B poliszacharidokat, amelyek szívvédő, rákmegelőző és immunstimuláló tulajdon­ságokkal rendelkeznek.
Esszenciális zsírsavakat, E és B csoport vitaminokat.

Nincsenek megjegyzések: