2010. máj. 5.

SupraBalance - Az emésztés többé nem gond


  A  Supra Balance egyensúlyteremtő képességét mutatjuk be Önnek az egyes összetevők alapján. 
      A Goji Berry, csak úgy, mint a Supra Live-nak a Balance-nak is fő komponense. Az alábbiakban fény derül arra, mire képes még ez a super food, ha különböző eljárásokkal – mint a kettős fermentációs „Multiply Plus Technology” – és más, szintén nagy erejű, tápanyagokban gazdag gyümölcsökkel egészül ki.
Dörzsöljük is meg a palackot, hadd bújjanak elő a jótékony dzsinnek!
A Supra Balance alkotó elemei:

Goji Berry – a legek gyümölcse


A táplálékok közül a goji berry tartalmazza a 
legtöbb káliumot és L-arginin-t.  A gyümölcs szárított verziója pedig ORAC értékben is a legmagasabb! 67-szer több tiamint (B1-vitamint) foglal magában, mint a barna rizs és több mint 21% rostot ölel fel, többet, mint a zabkorpa! Nagy hatékonyságú fehérjeforrás, még a virágporon is túltesz 15,6%-os fehérjetartalmával. 

Papaya – „az angyalok gyümölcse”


Régóta ismertek szerteágazó egészségügyi hatásai 
magas enzim (papain, chymopapain és bromelain) tartalma miatt. C-vitaminban és karotinoidban szokatlanul gazdag, valamint a férfi nemzőképesség megtartásában is szerepet játszó arginin tartalma is kiemelkedő. Számos növényi rostféleség mellett fibrint is tartalmaz, amely ritkaságszámba megy a növényvilágban. 
Hatással lehet az emésztésre, szívműködésre, a vér koleszterin szintjére, valamint a bél egészséges baktériumflórájának helyreállítására és megőrzésére. 
A rostok a vastagbélben képesek megkötni a toxikus anyagokat, így fogyasztása csökkentheti bizonyos bélbetegségek előfordulási gyakoriságát. Jelenleg is intenzív kutatás tárgyát képezi a papain és bromelain enzimeknek a daganatok megelőzésében és kiegészítő kezelésében betöltött szerepe. 

Azt már kimutatták, hogy a likopinban gazdag élelmiszerek fogyasztása csökkentheti a prosztatarák rizikóját. A papaya az egyik leggazdagabb likopinforrás.


Gyömbér – „a legfontosabb gyógy-és fűszernövény”


Már Marco Polo is megemlíti könyvében. 
Gyomorerősítő, étvágyjavító, emésztést elősegítő hatása miatt évszázadok óta alkalmazzák a természetes gyógymódok részeként. Hányinger és émelygés (akár terhességi rosszullét és tengeribetegség) ellenszereként is használják, de más emésztési problémák (felfúvódás, emésztőrendszeri gyengeség, hasmenés) esetén is hatásosnak bizonyult. 

Fokozza a nyálelválasztást, amely megkönnyíti a nyelést és az emésztést. Vérhígító, koleszterinszint csökkentő, gyulladás gátló.
 Jelenleg is intenzív kutatások folynak daganatellenes hatásának megerősítésére, melyek nagyon ígéretes eredményeket hoztak. Már azonosították a gyömbér azon hatóanyagait, amelyek a gyulladáscsökkentő és daganatellenes hatásért felelősek.

Kurkuma – az ayurvédikus medicina

Az ayurvédikus orvoslás évezredek óta használja gyulladásos ízületi és bélbetegségek, emésztési problémák, májbetegségek, aranyér kezelésére. Hatóanyagai a természetben előforduló leghatékonyabb antioxidánsok. A modern kori kutatások leginkább gyulladás gátló és daganatellenes hatásának tisztázására irányultak. Nem véletlenül, ugyanis fény derült arra, hogy a kurkuma hatóanyagai a természet leghatékonyabb daganatellenes és gyulladás gátló vegyületei

Amellett, hogy számottevő hatékonyságot mutatott 
ízületi gyulladások, Crohn betegség és colitis ulcerosa esetén, nem csak a daganatok kialakulását gátolta a klinikai vizsgálatokban, hanem a növekedést és az áttétképzést is. Epidemiológiai megfigyelésekből tudjuk, hogy a kurkumát rendszeresen fogyasztó népek körében számottevően alacsonyabb az emésztőrendszeri rendellenességek és daganatok előfordulási gyakorisága. 

Jelenleg is intenzíven kutatják a kurkumin és más kurkuminoidok 
májvédő, regeneráló, koleszterinszint csökkentő, szív-és érvédő, immunstimuláns hatásait. 2004 óta több kutatócsoport is publikálta a kurkuma kivonatának hatékonyságát Alzheimer kór esetén. Mivel a kurkumin átlép a vér-agy gáton, befolyásolhatja az agysejtek pusztulásával járó degeneratív folyamatokat is, ez magyarázatot adhat a megfigyelt hatásokra. 


Cékla – a máj és emésztés támogatásáért

Az első írásos emlékek a Kr.e. 8. századból, Mezopotámiából származnak. A rómaiak már termesztették is és széles körben használták a céklát élelmiszerként, valamint 
a májat és emésztést támogató gyógyszerként egyaránt. A középkorban Európa több országában használták daganatellenes gyógyszerként, amely hatást több modern klinikai vizsgálat is alátámasztotta

A cékla vörös színét adó betacyanint tették felelőssé a megfigyelt hatásért, amely 
a máj, méregtelenítő képességét is befolyásolta. Az American Heart Association hívta fel a figyelmet magas vérnyomást csökkentő képességére: egy órával 500 ml céklalé fogyasztása után már csökkentette a vérnyomást, amely hatás, fokozódott a következő 4 órában és 24 órával később is kimutatható volt! 

Más vizsgálatokban a 
koleszterin- és triglicerid szintre, a gyulladásos vérparaméterekre gyakorolt jótékony hatását vették górcső alá a kutatók, amelyekben az aktív hatóanyagként a betaint és a kolint nevezték meg a tanulmányok szerzői. Legismertebb emésztőrendszeri hatása a rosttartalmával függ össze: mind laxatívumként, mind a jótékony hatású bélbaktériumok tápanyagaként elsőrendűnek bizonyult.


Zöld tea – az éltető életerő

Fogyasztásának hagyományai Keleten a kultúra bölcsőjéig nyomon követhetők, csakúgy, mint orvosi felhasználásának nyomai, amelyek a sebgyógyításon keresztül a vércukorszint szabályozását és az emésztés segítését is magukba foglalják

Az utóbbi évtizedekben a nyugati orvostudomány számos tudományos és klinikai vizsgálatot indított a zöld tea fogyasztásának régóta hangoztatott jótékony élettani hatásainak tisztázása céljából. Közismert tény, hogy a zöldtea fogyasztók körében 
ritkább a szív-és érrendszeri valamint bizonyos daganatos betegségek előfordulása. Egy másik vizsgálatban nem csak a zsírok égetését volt képes fokozni, hanem a sejtek inzulin érzékenységét és a glükóz toleranciát is javította. 

Az is bizonyítást nyert, hogy a zöld tea hatóanyagai 
képesek lehetnek megvédeni az idegsejteket a pusztulástól Alzheimer-kór és Parkinson-kór esetén. A felsorolt hatásokért a polifenolokat tették felelőssé, amelyek közül talán a legtöbbet tanulmányozott katechin, az epigallokatechin gallate (EGCG) található meg legnagyobb mennyiségben a zöld teában és a belőle készült kivonatokban.

Ahogy olvasható, az összetevők egyenként is óriási hatással bírnak az emberi szervezetre. A Supra Balance viszont ezeknek egyvelegét tartalmazza, méghozzá egy különös esszenciában, amit a kettős fermentáció által nyerünk.

Az így kapott Supra Balance juice egyensúlyt teremthet az emésztőrendszerben. 

Megállíthatja az emésztőrendszer gyulladásos folyamatait, javíthatja az emésztést, támogathatja a jótékony bélbaktériumok elszaporodását. 

Gátolhatja a rák kialakulását az emésztőrendszerben. 

Az ital gyenge emésztés esetén erősítheti az emésztő szerveket, így jól működő, rendszeres bélmozgást biztosíthat, csökkentve a vastagbél irritációját, amely nyugalmat teremt az emésztőrendszerben.
Milyen egészségügyi gondokkal küzdő embereknek javasolhatjuk, mint alternatív, szervezetünket tápláló, étrend-kiegészítő?

Elsősorban azoknak, akik panaszuk alapján gyomorégés vagy reflux gondokkal küszködnek, vagygyenge gyomoremésztés esetén étvágytalanság gyötri őket, illetveémelygés, puffadás esetén is hasznosnak bizonyul. 



Javasolható krónikus hasnyálmirigy betegségre, vagy ha gyenge a hasnyálmirigy működése. Nagyon jótékony a bélműködés helyreállítására antibiotikum vagy más gyógyszeres kezelés után. Kezelhetünk vele székrekedést, bélrenyheséget és csökkenthetjük az irritábilis bél szindróma tüneteit. Krónikus hasmenés esetén a bélflóra helyreállítását segíti.Használhatjuk Crohn betegség és Colitis ulcerosa kiegészítő kezeléséhez is. Általában a haszontalan baktériumok növekedését gátolja, a jótékony baktériumok növekedését serkenti. 

Adagja: alap esetben 25 ml, súlyosabb esetben 2x25 ml/nap vagy több.
Ezek után érthető, hogy miért kapta a készítmény a Supra Balance nevet. A juice mindazokat a tápanyagokat tartalmazza, méghozzá olyan dózisban, olyan társításban és olyan élő formában, amely a belső harmóniát, az emésztőrendszerünk egyensúlyát megteremti! 

És, mint tudjuk Hyppokrátész-től: „a halál a belekben lakozik”, nem árt erre az egyensúlyra kellő figyelmet fordítnunk.


Kívánjuk, hogy a Supra Balance megkönnyítse mindennapjait és harmonikus egyensúlyt teremtsen Ön körül!
Váljék emésztésére!

Nincsenek megjegyzések: